ΒΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ KAI ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
 
 
F.A.Q.
Frequently Asked Questions
Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Ερώτηση: Τι είναι το www.epigrafi.gr;
Απάντηση: Πρόκειται για ένα site (μία σελίδα) στο Internet, στο οποίο μπορεί κανείς εύκολα να βρει επαγγελματίες Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας σε όλη την Ελλάδα. Κάθε επισκέπτης του site έχει έτσι τη δυνατότητα:
- να εντοπίσει αυτούς που τον ενδιαφέρουν κατά αντικείμενο, περιοχή και τομείς ενασχόλησης,
- να βρει στοιχεία για καθέναν από τους καταχωρημένους επαγγελματίες (τηλέφωνο, διεύθυνση, υπεύθυνο, χάρτη για εύκολη πρόσβαση κ.ά.)
- να δει φωτογραφίες από δείγματα δουλειών και προϊόντα τους
- να έρθει τέλος σε επικοινωνία με όσους τον ενδιαφέρουν είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), είτε μέσω τηλεφώνου, fax ή επιστολής.
Με λίγα λόγια το www.epigrafi.gr είναι ένας πανελλήνιας εμβέλειας κατάλογος που περιλαμβάνει επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου, κάτι σα "Χρυσός Οδηγός" σε ηλεκτρονική όμως μορφή, αλλά και με μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες δυνατότητες - δυνατότητες που απορρέουν από την ίδια του την "ηλεκτρονική φύση".

Ερ.: Τι εννοούμε με τον όρο "Μέσα Οπτικής Επικοινωνίας";
Απ.: Ως Μέσα Οπτικής Επικοινωνίας ορίζονται όλοι οι τρόποι με τους οποίους μια επιχείρηση προβάλλεται, διαφημίζεται, καθοδηγεί και ενημερώνει το κοινό για τον εαυτό της, τις δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, χρησιμοποιώντας οπτικά ερεθίσματα.
Από το λογότυπο και την επιγραφή μέχρι την τηλεοπτική ή διαδικτυακή διαφήμιση αποτελούν "επικοινωνιακά" μέσα ζωτικότατης σήμερα σημασίας για τον τρόπο που η κάθε επιχείρηση θα προσεγγίσει την αγορά. Επιγραφές, Αφίσες, Έντυπα, Ραδιοτηλεοπτική Διαφήμιση, internet, εκθεσιακές παρουσιάσεις, διαφημιστικά δώρα και ό,τι ακόμα άπτεται των μεθόδων που μία επιχείρηση θα επιλέξει για να γνωστοποιήσει τον εαυτό της ή και να ενημερώσει την αγορά, στην οποία απευθύνεται, αποτελούν "Μέσα Οπτικής Επικοινωνίας" και αντικείμενο του www.epigrafi.gr.

Ερ.: Δηλαδή, ποιους επαγγελματίες μπορώ να βρω στο www.epigrafi.gr;
Απ.: Οι επαγγελματίες του χώρου που ονομάζεται "Μέσα Οπτικής Επικοινωνίας" είναι πολλοί και διαφορετικοί. Στο www.epigrafi.gr χωρίζονται σε επτά βασικές κατηγορίες:

1 Επιγραφές - Χαράξεις

 

 

όπου καταχωρήθηκαν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται κυρίως με την κατασκευή της επιγραφής και κάθε είδους της, και τη χάραξη.

2 Ψηφιακή Εκτύπωση

 

 

εδώ πρόκειται για επιχειρήσεις που ασχολούνται με την ωηφιακή εκτύπωση και την αφίσα σε κάθε μορφή και μέγεθος.

3 Εκθεσιακά Περίπτερα

 

 

Οι επαγγελματίες της κατηγορίας αυτής ασχολούνται με τη φροντίδα της παρουσίας σε εκθεσιακές εμφανίσεις των πελατών της.

4 Διαφημιστικά Δώρα - Μεταξοτυπίες

 

 

Κατασκευαστές και έμποροι διαφημιστικών δώρων, από χρηστικά αντικείμενα μέχρι ρουχισμό, αποτελούν το αντικείμενο της κατηγορίας αυτής.

5 Γραφικές Τέχνες

 

 

Εδώ παρουσιάζονται οι επαγγελματίες των Γραφικών Τεχνών και των Εφαρμογών τους.

6 Διαφημιστικές Εταιρείες

 

 

Εταιρείες που αναλαμβάνουν κάθε μορφής και μεγέθους διαφημιστική καμπάνια (έντυπη, ραδιοτηλεοπτική, promotion, διαδικτυακή) παρουσιάζονται σε αυτή την κατηγορία.

7 Μηχανήματα - Υλικά

 

 

Πρόκειται για τους προμηθευτές όλων των παραπάνω επαγγελματιών σε ό,τι αφορά τον απαραίτητο εξοπλισμό σε μηχανήματα, υλικά και αναλώσιμα.

Ερ.: Ποια τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής μορφής του οδηγού;
Απ.: Το Internet, σα μέσο προβολής και επικοινωνίας παρουσιάζει ένα πλήθος από πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέσα:
- Διαρκή προβολή 24 ώρες το 24ωρο.
- Πανελλαδική κάλυψη.
- Χαμηλό κόστος κατασκευής και διατήρησης.
- Δυνατότητα συνεχούς ανανέωσης.
- Δυνατότητα αλληλεπίδρασης (interactivity)
- Δυνατότητα άμεσης αμφίδρομης επικοινωνίας με τον επισκέπτη.
- Δυνατότητες ψηφιακής αποθήκευσης και εκτύπωσης.
Όλοι αυτοί είναι και οι λόγοι που το έχουν καταστήσει το πλέον αναπτυσσόμενο μέσο οπτικής επικοινωνίας του σήμερα και το κυρίαρχο του αύριο.
Ειδικότερα στο www.epigrafi.gr έχετε οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του Internet είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες τόσο των καταχωρημένων επαγγελματιών, όσο και των επισκεπτών του.

Ερ.: Ποια τα πλεονεκτήματα προβολής μέσα από το www.epigrafi.gr;
Απ.: Το www.epigrafi.gr έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε προβαλλόμενου μέσα από αυτό, είτε αυτός έχει είτε δεν έχει πρόσβαση στο Internet, προβάλλοντας για κάθε επιχείρηση:
- πλήρη στοιχεία της επιχείρησης (επωνυμία, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, fax κ.λ.π.),
- προφίλ της επιχείρησης και τομείς ενασχόλησής της
- χαρακτηριστικά δείγματα δουλειών ή προϊόντων της
- τοπογραφικό χάρτη για την ευκολότερη πρόσβαση στους χώρους της επιχείρησης
- φόρμα επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε ενδιαφερόμενο.
Κάθε επισκέπτης μπορεί έτσι να εντοπίσει τον κατάλληλο επαγγελματία στο χώρο και στον τόπο που δραστηριοποιείται.

Ερ.: Δεν έχω καμία σχέση με το Internet, ούτε σύνδεση με e-mail. Επομένως, δε με ενδιαφέρει. Απ.: Η προβολή μέσω Internet πλεονεκτεί σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους προβολής σε πάρα πολλά σημεία που την καθιστούν το πιο αναπτυσσόμενη και σύγχρονη μέθοδο προβολής. Καθημερινά οι χρήστες του Internet στην Ελλάδα αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς. Προβαλλόμενοι, επομένως, μέσα από το www.epigrafi.gr απευθύνεστε σε χρήστες που ξεπερνούν το εκατομμύριο και το πλήθος τους αυξάνεται ραγδαία μέρα με τη μέρα.
Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό e-mail, έχετε τη δυνατότητα να λάβετε τα μηνύματά του μέσα από τον ειδικό για την περίπτωση λογαριασμό e- mail (client@epigrafi.gr) που σας παρέχει το www.epigrafi.gr. Τα εισερχόμενα μηνύματα θα σας αποστέλλονται μέσω fax ή και τηλεφώνου από το www.epigrafi.gr. Εναλλακτικά, αφού προβάλλονται όλα τα στοιχεία της επιχείρησης (ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λ.π.), δίνεται στον επισκέπτη η δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω επιστολής, fax ή τηλεφώνου.

Ερ.: Είμαστε σε μικρή πόλη, όπου το Internet δεν είναι ακόμα διαδεδομένο. Πώς θα επωφεληθούμε προβαλλόμενοι στο www.epigrafi.gr;
Απ.: Η διάδοση του Internet αυξάνεται καθημερινά με εκθετικούς ρυθμούς. Τα στενά γεωγραφικά όρια όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις μέχρι χθες λειτουργούσαν, ήδη στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα παύουν να ισχύουν. Ο συνδυασμός χαμηλού κόστους και αποδοτικότερης προβολής βρίσκει σαν καταλληλότερο μέσο διαφήμισης το Internet.
Μέσα από τη διαδικτυακή προβολή σας μπορείτε να διευρύνετε το πελατολόγιό σας και εκτός των στενών ορίων που μία πόλη καθορίζει. Αυτός δεν είναι άλλωστε ο στόχος κάθε επιχείρησης που επιδιώκει την ανάπτυξη;